SEO copywriting

(Potentiële) klanten willen zich herkennen in wat jij biedt. Bij het verkopen van jouw product of dienst gaat het om het verhaal dat je erbij vertelt. Hiermee maak jij je bezoekers duidelijk waarom ze bij jou moeten zijn. Ze willen weten of jij hun ‘probleem’ kunt oplossen.

Aanzetten tot actie

Je wilt een bezoeker van je website informeren over je product of dienst, maar ook overtuigen en aanzetten tot actie. Dat vraagt om heldere taal, de juiste woorden op de juiste plek. En op het juiste moment een tekst die converterend werkt, dat wil zeggen tekst die mensen aanzet tot het plaatsen van een bestelling, opnemen van contact of zich inschrijven voor je nieuwsbrief. Daarin gaat het dus niet alleen om taal en tekst, maar ook om kennis van online marketing en de psychologie van taal. Wat bepaalt of iemand overgaat tot de aanschaf van je product of gebruik wil maken van jouw dienst? Ik kan je daarbij helpen met krachtige copy.

SEO

De teksten die ik voor je website of landingspagina schrijf, zijn zoekmachinevriendelijk. Dat wil zeggen dat ik schrijf volgens de criteria van Search Engine Optimization (SEO). Mijn eerste stap is een grondig zoekwoordenonderzoek. Vervolgens stel ik een logische structuur voor je website voor. En tenslotte schrijf ik als SEO copywriter authentieke, vlot leesbare teksten. Stukken tekst die al elders op internet staan recyclen, is niet aan te bevelen. Google houdt daar namelijk niet van. Bij het bepalen van de ranking levert je dat strafpunten op. Wat wel telt: gewoon goede teksten. En een heldere title tag, meta description en tags bij je afbeeldingen en relevante tussenkoppen. Een serie metatags aan je website hangen, werkt niet meer. En een keyword talloze malen herhalen ook niet. Gelukkig maar, dat leverde alleen maar heel slechte teksten op.

Op pagina 1 van Google?

Door SEO-technieken, een goede structuur en waardevolle links, komt je website hoger in de zoekresultaten van Google. Maar als je bezoekers op je site krijgt, wil je natuurlijk hun aandacht vasthouden. Dan begint het pas. Een mooie site met aantrekkelijk design is dan niet voldoende. Het gaat om goede content. Uitnodigende, pakkende teksten die lezen als een trein. Ik als SEO webredacteur kan voor jou het verschil betekenen. Ik beloof nooit dat je website op pagina één terechtkomt van de zoekresultaten. Want Google geeft niet alle criteria prijs die meetellen voor een hoge ranking.